Meny

Om Webbpedagog

barnhack_vasteras_2

Webbpedagog är en tjänst för dig som arbetar i skolan och vill berätta om ditt arbete, samtidigt som du lär dig mer om webbpublicering. Du som är med får en egen webbadress, utbildning och möjlighet att dela med dig av vad du vill samtidigt som du tar del av andra pedagogers material.

Vi har startat Webbpedagog för att vi tror att medvetna användare av webben lär sig ta ansvar för sina aktiviteter online, och vi vet att du som jobbar i skolan har en viktig roll att fylla. Genom Webbpedagog vill vi göra skillnad, för dig och för skolan – på internet och i framtiden.

Enkel registrering

Det är enkelt att registrera dig och så fort du gjort det kan du välja din egen webbadress. För att registrera dig behöver vi ditt personnummer så att vi vet att du är du och att rätt namn kopplas till rätt webbadress. Sedan är det bara att köra igång!

IIS

Bakom Webbpedagog står IIS, Internetstiftelsen i Sverige, och Webbstjärnan som vill utveckla internetanvändningen i skolan. IIS främsta uppdrag är att administrera och sköta den tekniska driften av .se- och .nu-domänerna i Sverige, men också att arbeta för en positiv utveckling av internet i Sverige. Vill du läsa mer om IIS finns deras webbsida här.

För dig som arbetar i skolan

Är du och dina kollegor sugna på att komma igång och få lite extra inspiration? Gå kursen om Blogga om ditt yrke som lärare/pedagog. Den är kostnadsfri och öppen för alla att gå. Du kan gå kursen via alla sorters enheter, mobil, padda eller dator. Och kursen innehåller allt du behöver för att komma igång.