Meny

Så funkar din blogg

Här har vi samlat filmer och handledningar kring hur du kan strukturera upp din webbplats i Webbpedagog. Du kan lära dig följande:

 

 

Vad är en blogg och hur fungerar en sådan?



I filmen går Kristina Alexanderson igenom vad en blogg är och hur du skapar innehåll på en blogg. Du får en introduktion i att

  • -använda funktionen utvald bild
  • -bädda in filmklipp

Vad är en om-sida och hur gör jag en egen?


I filmen får du en introduktion i hur du skapar sidor med hjälp av wordpress. Samt varför en Om-sida är en viktig del av en webbplats.

Hur skapar jag ett kontaktformulär?


I filmen skapas ett kontaktformulär och du får en genomgång för hur kontaktformulär kan användas.

Vad är en meny och hur skapar jag en?


I filmen går Kristina Alexanderson igenom hur du skapar och redigerar menyer i WordPress. Genom filmen får du en presentation i hur du skapar en social-mediemeny i WordPress.

Hur ändrar jag utseende?

I filmen får du exempel på hur du kan leka med utseendet i Webbpedagog. Kristina Alexanderson tar upp fyra exempel på hur en sajt kan se ut i Webbpedagog.

Gör din egen CV sajt på nätet?


Kristina Alexanderson går igenom hur du skapar en CV-sajt i webbpedagog.

Hur får jag reda på hur många besökare jag har?


I filmen får Kristina Alexanderson igenom hur du lägger till Google Analytic koden för att kunna ta del av hur många besökare du har på din webbplats.

Hur startar jag?


I filmen får du en presentation hur du enkelt bygger en blogg från ingenting. Kristina Alexanderson går igenom hur du formar den så att den blir din personliga blogg. Du får en introduktion i hur du skapar sidor och inlägg, publicerar bilder, Youtube-klipp och text.